שדות תות לנצח
מדעני מכון ויצמן למדע השתתפו במאמץ עולמי לקביעת הרצף הגנטי המלא של תות הבר ולפיענוחו. מדעני המכון תרמו למחקר את המיפוי והזיהוי של גנים ומשפחות גנים אשר אחראיים ליצירת חומרי הטעם והריח של התות. פרי תות הבר ייחודי בכך שהוא עשיר מאוד בחומרי טעם וריח, ופיענוח הגנום מאפשר לחקור באופן יסודי ומקיף את הגנים האחראים לכך. כך, לדוגמה, גילו המדענים, כי משפחה קטנה יחסית של אנזימים אחראית ליצירת קבוצה גדולה של כ-100 חומרי ריח. בנוסף, פיענוח הגנום יאפשר אולי לעמוד על ההבדלים בין תות הבר לתות המתורבת, ולהחזיר לתות המתורבת את הטעם והריח שאבדו לו במהלך השנים.

